Sunday, March 6, 2011

My sister's birthday

First time nak story menu yang bukan dari dapur saya sendiri. Tapi kali ni masakan Ummi saya. Kiranya 'dari dapur Ummi saya' la.... Hari Khamis lepas Ummi saya buat simple 'makan-makan' sempena besday adik saya yang no.3, Kak Chik....


Kek Besday ~cheese cake~ tempah dari kawan adik saya...

takdela jemput ramai2, just jemput cousins yang terdekat je...

birthday girl memotong kek dengan riangnya... 

Ni semua Ummi saya masak....
 
~ butter prawn~

~udang masak kicap~
Ummi saya masak sikit je butter prawn tu sbb baru belajar, first time buat, takut tak jadi

~sotong salut tepung~

~chicken boxing~
Ummi saya belajar buat dari adik dia a.k.a Achik saya kat Sentul (bekas chef)

Menu tambahan:

 French toast

 Mushroom Soup
guna Campbell's je....




Photobucket

1 comment:

Atiqah said...

wah sedapnye..western menu..mengiurkan